Musikaali Kinky Boots tuo säihkettä syksyyn: Esitykset lähes loppuunvarattu

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 22.9.2020

Rakkauden asialla! Odotettu hittimusikaali Kinky Bootsin Tampereen ensi-ilta koittaa torstaina 24.9. Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaa Samuel Harjanne. Hän ohjasi myös vuonna 2018 Helsingin Kaupunginteatterille 100 000 katsojaa saaneen musikaalin Suomen kantaesityksen. Musikaali on hitti myös Tampereella. Syksyn esitykset on jo lähes loppuunvarattu.

Glitterin ja glamourin lisäksi luvassa on koskettava, tositapahtumiin perustuva tarina siitä, miten hyväksymällä itsensä ja muut sekä puhaltamalla yhteen hiileen, on mahdollista löytää yhdessä keinot selviytyä. Harvey Fiersteinin kirjoittaman musikaalin  tapahtumia siivittää popin kuningattaren Cindy Lauperin musiikki. Keskeisissä rooleissa ovat HKT:ssäkin yleisön hurmanneet Lauri Mikkola drag queen Lolana ja Petrus Kähkönen kenkätehtaan omistaja Charlie Pricena.

Musikaalin ovat suomen kielelle kääntäneet Kari Arffman ja Hanna Kaila. Vastaava kapellimestari on Eeva Kontu ja kapellimestari Joonas Mikkilä. Suunnittelijaryhmässä ovat myös HKT:n työryhmästä tutut koreografi Gunilla Olsson-Karlsson, lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist, pukusuunnittelija Tuomas Lampinen, valosuunnittelija William Iles, äänisuunnittelija Kai Poutanen, naamioinnin ja kampausten suunnittelija Henri Karjalainen. Ohjaajan ja koreografin assistentti on Jack Johansson. Musikaali on tuotettu yhteistyössä Harjanne Company Ltd Oy:n ja  MD Company Oy Ltd:n kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Tampereen Ammattikorkeakoulu.

Rooleissa nähdään Lauri Mikkolan ja Petrus Kähkösen lisäksi Eriikka Väliahde, Emmi Kaislakari, Hiski Grönstrand, Jyrki Mänttäri, Hanna Kaila, Leena Rousti, Jari Ahola, Antti Kerosuo, Juha-Matti Koskela, Jonas Saari, Aleksi Aromaa, Samuli Pajunen, Saska Pulkkinen, Jussi Lukács, Valtteri Aaltonen, Marissa Lattu, Riikka Riikonen, Roosa Lehtinen, Heidi A. Kiviharju ja Sanni Lehto. Lolan Enkelit ovat Jack Johansson, Henri Sarajärvi, Steven A. Novak, Anton Engström, Niklas Rauten ja Jero Mäkeläinen. Nuorena Charliena vuorottelevat Tristan Lumi ja Jerry Ranta, nuorena Lolana Eero Maunu ja Niklas Normio.

Musikaalin useita palkintoja kahminut Broadway-kantaesitys oli vuonna 2013 Al Hirschfeld Theatressa ja sitä on esitetty sen jälkeen ympäri maailmaa.

Mediakuvat

Musikaalin kotisivut

Kategoria