Monitaiteellinen Mankeli yhdistää mankelointia ja rauhoittavia aistielämyksiä: Ensi-ilta 4.3. Kellariteatterissa

Edellinen Seuraava

Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterin kevään residenssi-ilta on Mankeli – Esitys yhdelle ihmiselle ja viidelle mankelille. Lauantaina 4.3. ensi-iltansa saava teos tuo näyttämölle mummolan sileitä lakanoita, mankeleiden vetovoimaa ja telojen väliin liiskaantuvaa limaa. Näistä aineksista esitys järjestelee näyttämölle utopian, jossa tyydytystä tuova järjestys ja vääjäämätön kaaos vuorottelevat. Katsoja saa rauhoittua mankelin tasaiseen hurinaan ja absurdia huumoria ruokkivaan hitauteen. 

Onko aika ajanut ohi mankelista, vai emmekö ole nähneet sen täyttä potentiaalia sormien liiskaantumisen pelon läpi? Olemmeko vain keskittyneet tavoittelemaan patriarkaalisen tiukkaa järjestystä saadaksemme hallinnan tunteen kaaoksen keskellä?

Esitys yhdistelee perinteistä mankelointia, ASMR:ää (engl. Autonomous Sensory Meridian Response = autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä), nykysirkusta, esineteatteria, performanssitaidetta sekä muovailuvahaa.

Esityksessä puhutaan vähän suomea, mutta suomen kielen ymmärtäminen ei ole olennaista teoksen kokemisessa.

Teos sisältää ASMR-tyylistä, mikrofonilla voimakkaasti vahvistettua ääntä.

Työryhmä on työstänyt teoksen tasa-arvoisessa prosessissa, jossa kaikki tekijät ovat tuottaneet sisältöä esitykseen. Esitys on syntynyt TTT:n ja Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen residensseissä. Projektia ovat rahoittaneet Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Samuel Huberin säätiö.

Ohjaus, konsepti, tuotanto Meri-Maija Näykki  
Valo- ja tilasuunnittelu Alina Pajula
Esiintyjä Miradonna Sirkka
Musiikki ja äänisuunnittelu Markus Tapio
Puvustus Mynthon Wall

Esitykset 4.3.2023, 5.3.2023 ja12.3.2023 Kellariteatterissa. 
Liput 15/7,50 €

Mankelin kotisivut

Lisätietoja ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 0505969069

Pressikuvat

 

Kategoria