Menestysmusikaali Matilda antaa lasten ottaa niin näyttämön kuin näkökulman: Suomen kantaesitys 27.10.

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 22.10.2021

Tampereen Työväen Teatterin uutuusmusikaali Matilda saa odotetun Suomen kantaesityksensä keskiviikkona 27.10. Suurella näyttämöllä. Musikaalissa on mukana kaikkiaan 20 lasta pirkanmaalta ja ympäristökunnista, nimiroolissa vuorottelevat Alma Järvensivu, Villa Murtagh ja Helinä Puusa. Ohjaaja Samuel Harjanteen luotsaama työryhmä ottaa Roald Dahlin tarinasta kaikki sävyt irti. Näkökulma on nokkelan ja neuvokkaan Matildan.

Dennis Kellyn käsikirjoittama ja Tim Minchinin säveltämä ja sanoittama Matilda on musikaali tytöstä, joka asettuu uhmaamaan aikuisten asettamia rajoja ja arvomaailmaa. Tarina on voimaannuttava ja samaistuttava. Vaikuttavaa kerrontaa vahvistaa näyttävä visuaalisuus ja Minchinin palkittu musiikki.

Me katsomme musikaalissa maailmaa lapsen näkökulmasta ja hahmot nähdään sellaisena kuin lapsi heidät näkee. Matildalle maailma on maaginen paikka. Mielikuvituksen voima onkin yksi tärkeimpiä asioita meidän elämässämme ja toivon, että tämä musikaali ruokkii sitä vielä vähän lisää”, Samuel Harjanne kertoo. Hän on kulkenut Matildan lapsiesiintyjien kanssa kohti ensi viikon ensi-iltaa yli puolentoista vuoden ajan ensin Matilda-koulussa keväästä 2020 alkaen ja sen jälkeen musikaalin harjoituksissa.Olen yllättynyt siitä, miten paljon lapset ovat kehittyneet ja oppineet ja siitä, millaisia ajattelijoita heistä on tullut. Olen heistä iloinen ja ylpeä. Nyt on aika päästää lapset irti ja yleisön eteen”, Harjanne toteaa.

Vuonna 2010 ensiesitetty Matilda-musikaali puhuttelee sekä lapsia että aikuisia. Se on voittanut yli 90 erilaista kansainvälistä palkintoa, niistä 24 parhaasta musikaalista. Suomen Matildan nuoret tähdet herättivät ihastusta maailmalla, kun heidän musiikkivideonsa kappaleesta Revolting Children, suomeksi Lasten kapina, sai säveltäjä Minchinin hehkuttamaan twitterissä: ”This Finnish Revolting Children is freakin AWESOME.” (”Tämä Suomen Revolting Children on älyttömän MAHTAVA.”) 

Roald Dahlin alkuperäisteos Matilda julkaistiin vuonna 1988. Matilda-hahmo oli omapäinen jo kirjailijan kynässä, sillä kirja oli Dahlille erikoisen vaikea kirjoitusprosessi. Dahl kertoi pienen päähenkilön vain muuttuvan ja muuttuvan, ja hänen täytyi kirjoittaa sen takia kirja läpi kokonaan uudelleen. Ilmestyessään teos voitti kansallisen lastenkirjapalkinnon.

Musikaali soveltuu niin lapsille (ikäsuositus 7 vuotta) kuin aikuisillekin.
Liput 64-34 €.

Musikaalin kotisivut

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Pressikuvat

Matilda-musikaali
Perustuu Roald Dahlin romaaniin Matilda
Käsikirjoitus Dennis Kelly
Musiikki ja laulujen sanat Tim Minchin
Dialogin suomennos Reita Lounatvuori
Laulujen suomennos Hanna Kaila  
Ohjaus Samuel Harjanne  
Koreografia Jari Saarelainen
Kapellimestari Joonas Mikkilä
Harjoituskapellimestari Tony Sikström
Lavastuksen suunnittelu Peter Ahlqvist
Pukujen suunnittelu Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu Juha Haapasalo
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Videosuunnittelu Tero Koivisto
Illuusioiden suunnittelu Steven Abusch
Kampausten ja naamioinnin suunnittelu Sari Rautio
Ohjaajan assistentti Jack Johansson
Tanssikapteeni Soile Ojala
Taiteellisen suunnittelun tuotanto Harjanne Company LTD Oy
Musiikkituotanto MD Company Oy
Esitysoikeuksia valvoo MTI Europe

Rooleissa
Matilda Alma Järvensivu / Villa Murtagh / Helinä Puusa
Miss Agatha Trunchbull Jani Karvinen
Miss Honey Pihla Pohjolainen
Mr. Wormwood Jyrki Mänttäri
Mrs. Wormwood Anna-Maija Tuokko
Michael Wormwood Juha-Matti Koskela
Mrs. Phelps Petra Karjalainen
Lääkäri / Kahlekuningas Jari Ahola
Akrobaatti Hanna Mönkäre
Rudolpho Jack Johansson
Bruce Henry Huttunen / Väinö Muje  
Lavender Frida Ratinen / Judith Äijö
Amanda Helmi Kallio / Viola Käki
Nigel Voitto Maasola / Eino Salonen
Eric Elian Ruokola / Topi Sjöholm
Alice Emmi Keski-Kapee / Maija Kurra
Hortensia Emmi Mäkelä / Emily Shipway
Tommy Samuel Kärkkäinen / Niklas Normio

Ensemblessa
Viola Käki, Mikko Nuopponen, Inna Tähkänen, Meeri Toivonen, Anssi Valikainen / Juha-Matti Koskela, Pyry Kähkönen, Veera Tapanainen, Jero Mäkeläinen, Laura Allonen, Chris Bewsher, Ella Korpinen, Soile Ojala, Miikka Wallin

Orkesterissa
Joonas Mikkilä / Ville Myllykoski (kapellimestari, kosketinsoittimet), Ville Myllykoski / Maritta Manner(kosketinsoittimet), Tomi Hyttinen / Timo Hakala (rummut, perkussiot), Ari Kataja (kontrabasso, sähköbasso), Ville-Veikko Airaniemi / Peter Engberg (kitarat), Mikko Mäkinen / Petteri Hietamäki(alttosaksofoni, klarinetti, huilu), Ilona Heinonen (pasuunat), Matti-Juhani Orpana / Petri Nieminen

Kategoria