Matilda-musikaalissa tytöt saavat loistaa pääroolissa – mukaan haki 500 lasta, 20 sai roolin

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 30.11.2020

Tämän vuosituhannen musikaalitapaukseksi nimetty Matilda saa Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä 9.9.2021. Musikaaliin haki avoimessa haussa mukaan peräti 500 lasta. Heidän joukostaan musikaaliin valittiin 20 iältään 8-12 -vuotiasta lasta. Heistä kolme vuorottelee Matildan nimiroolissa. Aikuisrooleissa nähdään nimekkäitä musikaalitähtiä niin TTT:stä kuin muualtakin.

Matildan nimiroolissa vuorottelevat 9-vuotias Alma Järvensivu Ylöjärveltä, 8-vuotias Villa Murtagh Sastamalasta ja 11-vuotias Helinä Puusa Tampereelta. Lisäksi musikaalirooleihin valittiin 17 lasta: Henry Huttunen / Väinö Muje (Bruce), Frida Ratinen / Judith Äijö (Lavander), Helmi Kallio / Viola Käki (Amanda), Voitto Maasola / Eino Salonen (Nigel), Elian Ruokola / Topi Sjöholm (Eric), Emmi Keski-Kapee / Maija Kurra (Alice), Emmi Mäkelä / Emily Shipway (Hortensia) ja Samuel Kärkkäinen / Niklas Normio (Tommy).

Koulun rehtori Miss Agatha Trunchbullin roolissa on Kansallisteatterista ja Salatut elämät -sarjasta tuttu Jani Karvinen, Matildan opettaja Miss Honey on Emmi Kaislakari, Matildan isä Mr. Wormwood on Billy Elliot -musikaalissa loistanut Jyrki Mänttäri ja Mrs. Wormwoodin roolissa vierailee Anna-Maija Tuokko. Matildan veli Michael Wormwood on Juha-Matti Koskela ja kirjastonhoitaja Mrs. Phelps on Petra Karjalainen, musikaalin rooleissa nähdään myös Jari Ahola ja Pyry Kähkönen. Aikuisensemblessa on lisäksi 11 näyttelijää ja mukana on myös 11-henkinen liveorkesteri. Tulossa on suuren kokoluokan musikaali koko perheelle.

Roald Dahlin kirjaan perustuva Matilda on hurmannut yleisön, kriitikot ja palkintoraadit ja on ollut Lontoon West Endin kestosuosikki jo vuodesta 2011. Se on saanut peräti yli 90 erilaista kansainvälistä palkintoa, joista 23 parhaan musikaalin kategorian ykkösenä. Eikä ihme, sillä värikäs, mielikuvitusrikas ja yllätyksellinen musikaali puhuttelee niin lapsia kuin aikuisia. Matilda kertoo tytöstä, joka värikkään mielikuvituksensa ja terävän älynsä turvin uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja muuttaa maailmaa.

TTT:n tuotannon tekijöinä ovat Billy Elliot -musikaalinkin taiteellisesta suunnittelusta vastanneet ohjaaja Samuel Harjanne (Billy Elliot, Kinky Boots, Pieni merenneito), koreografi Jari Saarelainen, kapellimestari Joonas Mikkilä sekä pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava. Uutena suunnittelijana tiimissä on lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist. Musikaalin käsikirjoittaja on Dennis Kelly ja sävellykset ja laulujen sanat on tehnyt Tim Minchin, ohjaaja Harjanteen mukaan ”nero, jonka kädenjälki tekee musikaalista ainutlaatuisen”.

Harjanne löytää musikaalista aikuisillekin tärkeitä teemoja. ”Musikaalin tarina on puhutteleva. Kokemus siitä, ettei tule nähdyksi omassa perheessä on monelle kipupiste. Matilda on kuin Greta Thunberg, joka uskoo itseensä ja uhmaa epäoikeudenmukaisia aikuisia sekä kyseenalaistaa valtaapitäviä”, Harjanne sanoo.

Meillä on kasassa villi katras eri persoonallisuuksia. Ja juuri tätä haettiinkin. Matilda-musikaalissa on energiaa ja kapinavoimaa. Valjastamalla näiden persoonallisuuksien vahvuudet oikein, saamme musikaalin hengen heräämään eloon näyttämöllä. Lapset ainakin silmin nähden nauttivat joka hetkestä”. Samuel Harjanne on yksi maamme kysytyimmistä musikaaliohjaajista ja tehnyt uraa myös kansainvälisillä näyttämöillä.

Lasten valmistautuminen musikaalirooliin on alkanut Matilda-koulussa jo kesällä 2020. Koulussa opetellaan musikaalissa tarvittavia taitoja eli laulua, tanssia ja näyttelemistä. Lasten musikaalivalmennus on tuttua TTT:n Billy Elliot -koulusta. Musikaalin harjoitukset alkavat Tampereen Työväen Teatterissa helmikuussa 2021.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Pressikuvat
https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/matilda/

Lisätietoja
https://ttt-teatteri.fi/program/matilda/

Matilda
Musikaali

Perustuu Roald Dahlin samannimiseen romaaniin
Käsikirjoitus Dennis Kelly
Musiikki, laulujen sanat Tim Minchin
Ohjaus Samuel Harjanne
Kapellimestari Joonas Mikkilä
Harjoituskapellimestari Tony Sikström
Koreografi Jari Saarelainen
Lavastussuunnittelu Peter Ahlqvist
Pukusuunnittelu Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu Juha Haapasalo
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp

Rooleissa
Nimiroolissa Alma Järvensivu/ Villa Murtagh / Helinä Puusa (Matilda), Jani Karvinen (Miss Agatha Trunchbull), Emmi Kaislakari (Miss Honey), Jyrki Mänttäri (Mr. Wormwood), Anna-Maija Tuokko (Mrs. Wormwood), Juha-Matti Koskela (Michael Wormwood), Petra Karjalainen (Mrs. Phelps), Jari Ahola ja Pyry Kähkönen

Koululaisina Henry Huttunen / Väinö Muje (Bruce), Frida Ratinen / Judith Äijö (Lavander), Helmi Kallio / Viola Käki (Amanda), Voitto Maasola / Eino Salonen (Nigel), Elian Ruokola / Topi Sjöholm (Eric), Emmi Keski-Kapee / Maija Kurra (Alice), Emmi Mäkelä / Emily Shipway (Hortensia), Samuel Kärkkäinen / Niklas Normio (Tommy)

Lisäksi ensemblessa Mikko Nuopponen, Anssi Valikainen, Jack Johansson, Hanna Mönkäre, Meeri Toivonen, Veera Tapanainen, Inna Tähkänen, Miikka Wallin, Chris Bewsher, Laura Allonen, Soile Ojala ja Ella Korpinen

11-henkinen orkesteri

Kategoria