Martti Suosalon ja Sanna-Kaisa Palon tähdittämä suursuosikki Voi Luoja! striimataan maaliskuussa

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 23.2.2021

Voi Luoja! sai ensi-iltansa Espoon Kaupunginteatterissa helmikuussa 2020. Esitysten piti jatkua niin Tampereen Työväen Teatterissa kuin Espoossakin talvella, mutta yleisörajoituksista johtuen näytökset piti siirtää. Laadukas taltiointi esityksestä striimataan Keikalla.fi-palvelun kautta perjantaina 12.3. klo 19.

Espoon Kaupunginteatterin johtajan Erik Söderblomin mukaan digitaalinen teatteri ei uhkaa perinteistä teatteria, jossa ollaan fyysisesti läsnä. ”Striimattu esitys ei ole teatteria, eikä elokuvaa, vaan jotain uutta”, Söderblom sanoo. Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto on samoilla linjoilla. ”Striimaus on mahdollisuus laajentaa teatterikokemusta, vaikka se ei voi sitä täysin korvata. Sen äärellä katsoja ei pelkästään katso kuvaa vaan hän saa mielikuvitella, miltä elävän esityksen äärellä tuntuisi”, Kautto toteaa.

Voi Luoja! on ollut yleisömenestys ja sitä esitettiin loppuunmyytynä niin Espoossa kuin Tampereella. ”Hyvin näytelty, älykäs teksti ja sen jumalallinen huumori otettiin TTT:ssä vastaan herkällä korvalla ja ilolla”, Otso Kautto toteaa.

Jumala hakeutuu terapiaan

Esityksessä Jumala (Martti Suosalo) on ahdistuksen ja epäuskon vallassa ja menee terapiaan. Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltaja-Ellan (Sanna-Kaisa Palo) elämä ei myöskään ole taivaallisen ihanaa. Ella on moderni, akateemisesti koulutettu ihminen, joka ei usko Jumalaan.

Israelilaisen näytelmäkirjailijan Anat Govin näytelmässä käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Näytelmä on myös häpeämätön komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä. Koskettavassa, nokkelassa ja kärkevässäkin näytelmässä pohditaan, kumpi on sekopäisempi Jumala vai ihminen? Ja onko uskossa lopulta kyse Jumalasta vai ihmisestä?

Esityksen on ohjannut Taru Mäkelä ja rooleissa nähdään Martti Suosalon, Sanna-Kaisa Palon lisäksi Ari Kauppila. Esitys on Espoon Kaupunginteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyö.

Esityksen katsominen Keikalla.fi-palvelussa

Katseluoikeuden voi ostaa Lippupisteestä. Taltiointi on katsottavissa Keikalla.fi palvelussa pe 12.3. klo 19. Lipun ostaneille tallenne on katsottavissa seitsemän päivän ajan. Taltioinnin voi katsoa tietokoneella tai mobiililaitteella. Verkkoyhteyden on hyvä olla vähintään 10Mbps. Selaimena suositellaan käyttämään Google Chrome -selainta.

Työryhmä
Näyttämöllä Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo, Ari Kauppila
Ohjaus Taru Mäkelä
Teksti Anat Gov
Suomennos Raija Talvio
Lavastus ja valosuunnittelu Max Wikström
Pukusuunnittelu työryhmä
Äänisuunnittelu Tommi Koskinen
Videot esityksessä Max Wikström ja Teijo Pellinen
Maskeerauksen suunnittelu Mari Lehto
Valokuvat Juuso Westerlund
Tallenteen kuvaus ja editointi: Indictus oy / Ari Kauppila

Facebook-sivut

Kategoria