Liila Jokelinin Action Hero Kellariteatteriin, rooleissa Inke Koskinen ja Pyry Kähkönen

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 9.12.2021

Uusi kotimainen komedia Action Hero on tämän hetken kiinnostavimpiin uusiin teatterintekijöihin kuuluvan Liila Jokelinin näytelmädebyytti Tampereella. Jokelinin käsikirjoittaman ja ohjaaman komedian rooleissa nähdään Tampereen Työväen Teatterin uudet näyttelijäkiinnitykset Inke Koskinen ja Pyry Kähkönen sekä TTT:n luottonäyttelijät Jyrki Mänttäri ja Minna Hokkanen. Action Heron kantaesitys on 22.2.2022 Kellariteatterissa.

Action Hero on komedia keskeneräisestä taideteoksesta ja maailmojen yhteentörmäyksestä. Riikka (Inke Koskinen) ja Petteri (Pyry Kähkönen) ovat nuoria ja intohimoisia elokuvan rakastajia, jotka ovat päättäneet kuvata feministisen action-elokuvan viisikymppisen Rolfin (Jyrki Mänttäri) takapihalla. Näyttelijäkaartiin on pestattu mukaan Voionmaan opiston elokuvalinjalta bongattu, taiteilijuuteensa myöhäisherännyt farmaseutti Eeva (Minna Hokkanen).

Elokuvan budjetti on niukka ja puitteet kotikutoiset. Kun kuitenkin taiteella on päätetty muuttaa maailmaa, on teos saatettava kunnialla loppuun. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia työryhmä kohtaa populaarikulttuurin – sekä ennen kaikkea itsensä uudelleen ajattelemisessa?

Action Hero lähti liikkeelle Inke Koskisen ja Pyry Kähkösen halusta tuoda toimintaelokuvien meininkiä ja ihmiskuvaa näyttämölle, mielellään komediaa kaihtamatta. Teatterinjohtaja Otso Kautto oli jo jonkin aikaa seurannut kiinnostuneena Liila Jokelinin kehitystä, ja usutti Koskisen, Kähkösen ja Jokelinin yhteistyöhön ainoana ohjeena ”tehkää jotain, jota haluaisitte itsekin mennä katsomaan”. Muutaman palaverin jälkeen Jokelin ryhtyi kirjoittamaan, ja syksyllä 2021 saatiin lukea uuden näytelmän ensimmäinen versio. ”Ajattelin että jos haluan TTT:n näyttämölle uuden tekijäpolven äänen niin en minä voi sanella mitä ja miten heidän tulee tehdä. Se oli hyvä päätös”, toteaa Kautto.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Liila Jokelin on 32-vuotias dramaturgi, näytelmäkirjailija ja laulaja-lauluntekijä. Hän toteaa uutuusteoksen lähtökohdista: ”Halusin käsitellä toimintaelokuvien ideologisia rakenteita näyttämöllä. Tämä vauhdikas komedia sisältää ajankohtaisia teemoja sukupuolesta ja -polvista, vallasta, taiteesta ja rakkaudesta. Tavoitteena on vapauttaa katsoja naurun avulla maailman pelastamisen paineista – edes hetkeksi. Me kaikki haluamme parempaa todellisuutta ja parempaa fiktiota! Mutta millä keinoilla?”. Liila Jokelin on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta tänä vuonna.

Inke Koskinen ja Pyry Kähkönen kiinnitettiin TTT:hen samaan aikaan. He eivät ole ensi kertaa vastanäyttelijöinä, sillä he näyttivät komediataitojaan yhdessä jo viime kesänä Pyynikin kesäteatterin komediassa. Tampereen yliopistosta 2021 valmistuneen Inke Koskisen ensimmäinen musikaalirooli oli Hamletin Ofelia TTT:ssä (2020) ja viimeisin ensi-ilta Kun on tunteet Teatteri Jurkassa yhdessä Sofia Smedsin kanssa. Tämä menestysnäytelmä vierailee TTT:n Kellariteatterissa ensi keväänä. Teatterikorkeakoulusta 2020 valmistunut Pyry Kähkönen on nähty TTT:ssä musikaaleissa Kinky Boots (2020) ja Matilda (2021). Syksyllä 2022 hän on mukana suurmusikaalissa Momentum 1900.

Liput (32-27 €) ovat nyt myynnissä.

Action Hero
Käsikirjoitus ja ohjaus Liila Jokelin
Musiikki Veli-Ville Sivén
Lyriikat Liila Jokelin
Ääni- ja valosuunnittelu Niklas Vainio
Pukusuunnittelu Riikka Mäntymaa
Taistelukoreografi Arvo Saarinen
Rooleissa Inke Koskinen, Pyry Kähkönen, Jyrki Mänttäri, Minna Hokkanen

Lisätiedot teatterin kotisivuilta

Pressikuvat

Haastattelupyynnöt
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Kategoria