Kuunteleminen/Listening: Mitä kanssakäyminen on viittomakielisen henkilön näkökulmasta?

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 29.10.2021

Kuunteleminen/Listening on opastus niihin taajuuksiin, jotka helposti häviävät ihmisten välillä. Nämä taajuudet resonoivat ruumiissa, mutta vain harvoin sisäkorvassa. Tälle kierrokselle ja takaisin teidät opastaa näyttelijä Silva Belghiti.

Tampereen ensi-ilta on 3.11.2021 Eino Salmelaisen näyttämöllä ja toinen esitys 4.11. Esitys tapahtuu näyttämöllä, joten katsomopaikkoja on rajallisesti, ainoastaan 30.

Kuunteleminen/Listening käsittelee ihmisten välistä sosiaalista kanssakäymistä viittomakielisen henkilön näkökulmasta. Teos perustuu ihmisen moniaistilliseen, keholliseen viestintään, joka koettelee kuuntelemisen rajoja. Esitys on esteetön niin kuuleville kuin kuuroille.

Jos olisit täysin hiljaisessa ja äänettömässä huoneessa yli vuorokauden, millainen olosi olisi?” kysyi Belghiti teoksen tekoprosessissa. Silva Belghiti on Suomen ensimmäinen kokonaan viittomakielinen Teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä.

Kuunteleminen kuuluu TTT:n residenssiohjelmaan, jonka tavoitteena on kehittää kotimaista teatteritaidetta ja luoda uudenlaisia yhteistyötapoja. Esityksen on tuottanut Esitystaiteen seura yhteistyökumppaneinaan Kiasma-teatteri ja TTT. Helsingin ensi-ilta oli 30.9.2020 Kiasma-teatterissa.

Esityksen kesto 50 min. Esitys sisältää voimakkaita ääniä.
Liput 15 €.

Näyttämöllä Silva Belghiti
Ohjaus Joel Teixeira Neves
Äänisuunnittelu Johannes Vartola
Skenografi Samuli Laine
Skenografin assistentti Kauri Klemelä
Pukusuunnittelu Iines Kalliala
Tuotanto Esitystaiteen seura, Kiasma-teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri

Lisätietoja esityksestä

Pressikuvat

Lisätietoja ja pressiliput
viesintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Kategoria