Kun on tunteet: Inke Koskisen ja Sofia Smedsin yhteistyönä syntynyt arvostelumenestys TTT:ssä 25.-26.3.

Edellinen Seuraava
Kun on tunteet

Mediatiedote 23.3.2022

Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa on tulevana viikonvaihteena 25.-26.3. mahdollisuus nähdä Helsingissä loppuunmyytynä esitetty Kun on tunteet. Inke Koskisen ja Sofia Smedsin yhteistyönä syntynyt teos perustuu Maria Jotunin samannimiseen teokseen.

”Meistä on hienoa vihdoin esittää tätä tamperelaiselle yleisölle, opinahjomme Nätyn kotikaupungissa”, kertovat Inke Koskinen ja Sofia Smeds. Molemmat valmistuivat Tampereen yliopiston teatterintyön tutkinto-ohjelmasta, Näty:stä, näyttelijöiksi 2021. ”Halusimme Nätyn vastavalmistuneina näyttelijöinä tehdä esityksen ilman ohjaajaa, jotta saamme vapaasti tutkia uudenlaisia näyttelemisen tapoja ja tyylejä ja näytellä juuri siten kuin itse haluamme”, kertovat TTT:n kiinnitettynä näyttelijän työskentelevä Inke Koskinen sekä freelancer-näyttelijä Sofia Smeds.

Maria Jotunin tekstit antavat tekijöiden mielestä fantastisen maaperän ahtaissa oloissa eläville, oman elämänsä ohjaksiin tarttuville naishenkilöille, jotka eivät pelkää näyttää pimeitä puoliaan. ”On hienoa, että esitys on saanut näin valtavan hyvät arviot ja vastaanoton yleisöltä; kun henkilöhahmomme vapautuvat ja riehaantuvat, se leviää katsojiin. Esittävän taiteen elähdyttävä ja voimauttava vaikutus on tässä kahvintuoksuisessa esityksessä mielestämme erityisen voimakkaasti aistittavissa.” 

Kun on tunteet on väkevä ylistys Maria Jotunin epäsovinnaisille naisille. Kahvinhimoiset Lois-Kaisa ja Akka Pärsky eivät kaihda keinoja etsiessään nautintoa. Kahvin äärellä he herkistyvät, paljastuvat ja laulavat toisensa tainnoksiin.

Esiin kuohuu piileviä toiveita, joita kohti he sukeltavat – toisiaan houkutellen, himoiten, hyödyntäen ja pettäen. Kun on tunteet on kahden vastavalmistuneen näyttelijän musiikkia sisältävä riehakas sovitus Jotunin samannimisestä novellikokoelmasta. Esitys on nykynäyttelijän uskalias tutkimusmatka haluun, toivottomuuteen ja tunteiden ikuiseen ikeeseen.

Inke Koskinen on tuttu TTT:n rock-musikaalista Hamlet, ohjaus Otso Kautto, sekä viime kesän Pyynikin kesäteatterin komediasta Tohvelisankarin rouva, ohjaus Antti Mikkola. Hän tähdittää syksyllä TTT:n toimintakomediaa Action Hero, ohjaus Liila Jokelin. Sofia Smeds on tamperelaisille tuttu Esa Kirkkopellon ohjauksesta Ruusuruoska (2019, Takomo & TTT). Tänä keväänä Smeds vierailee Turun Kaupunginteatterilla Äiti-esityksessä, ohjaus Maia Häkli.

Kun on tunteet 25.3. klo 19 ja 26.3. klo 13 ja 19 TTT:n Kellariteatterissa. Kesto on noin 1:30 (sisältää väliajan). Liput 28-17 €.

Näyttämöllä Inke Koskinen ja Sofia Smeds
Alkuperäisteos Maria Jotuni
Käsikirjoitus ja ohjaus Inke Koskinen ja Sofia Smeds
Sävellys ja äänisuunnittelu Riku-Pekka Kellokoski
Valosuunnittelu Topias Toppinen

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Pressikuvat

Kategoria