Koiran morsiamet ilmaisena kuunnelmana Tampereen Työväen Teatterin verkkosivuilla huhtikuun ajan

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 1.4.2021

 

Parhaillaan 60-vuotisjuhlavuottaan viettävän Sirkku Peltolan 30. näytelmä, vuoden 2019 Lea-palkintoehdokas Koiran morsiamet on huhtikuun ajan saatavissa ilmaisena kuunnelmana Tampereen Työväen Teatterin kotisivuilla ja YouTubessa. Ääninäyttelijöinä ovat teatterituotannon alkuperäiset näyttelijät Sari Mällinen, Teija Auvinen ja Saska Pulkkinen.

Koiran morsiamet sai kantaesityksensä Kellariteatterissa 9.10.2019 ja sen oli tarkoitus palata ohjelmistoon keväällä 2021. Tampereen Työväen Teatteri haluaa antaa kuunnelman lahjaksi yleisölleen, joka odotti uusintaensi-iltaa innokkaasti. ”Sirkku Peltolan uusi teksti on aina tapaus. Halusimme tuoda sen katsojiemme saataville ja muodoksi valikoitu kuunnelma. Ja kuten saatoimme arvatakin, Koiran morsiamet toimii kuunnelmana erinomaisesti”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

Kolmelle näyttelijälle kirjoitettu Koiran morsiamet tarkastelee yksinäisyyden olemusta ja kaipuun kummia ulottuvuuksia. Teksti syntyi näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltolan mukaan nopeasti. ”Kirjoittaminen oli keskittymistä ensin yhden ihmisen pään sisälle, ulottumista äärimmäisen yksinäisen ihmisen todellisuuteen. Työ täydentyi toteutusvaiheessa työryhmän kanssa, jossa jokaisella tuntui olevan vahva tunneside henkilöönsä ja maailmaan, jota yhdessä luomme”, Peltola kertoo.

TTT:n omaa tuotantoa olevan kuunnelman taltioinnista ja äänisuunnittelusta vastaa Kyösti Kallio. Peltolan mukaan kuunnelman toteutus oli mutkatonta. ”Poikkeuksellisesti normaaliin kuunnelmaan nähden tämä oli kymmeniä kertoja harjoiteltu tulkinta, jota ei tarvinnut nauhoitusvaiheessa enää pohtia. Näyttelijät tiesivät tarkkaan mitä ajattelivat. Sari Mällinen, Teija Auvinen ja Saska Pulkkinen ovat tarkkoja, itsekriittisiä, nöyriä, luovia, ankaria, innostavia, antautuvia, hauskoja ja viisaita tekijöitä. Tulos on kuultavissa.”

Koiran morsiamet kuunnelma ja oheismateriaalit löytyvät teatterin kotisivuilta 
Kuunnelma teatterin kotisivuilla: https://ttt-teatteri.fi/program/koiran-morsiamet
Suora linkki YouTubeen: https://youtu.be/EpRCV-kSx08

Teatterin kotisivuilta löytyy myös oheismateriaalia, kuten Koiran morsiamet käsiohjelma, valokuvia, traileri sekä videotallenne näytelmän lukuharjoituksista helmikuulta 2019.

Koiran morsiamet on julkaistu myös kirjana. Kirjaa voi ostaa muun muassa Tampereen Työväen Teatterista.

TTT on vuoden aikana julkaissut teatteristriimauksia yhteistyössä eri teattereiden kanssa

Tampereen Työväen Teatterin on kuluneen vuoden aikana tuottanut jo neljä teatteritaltiointia yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa. Seela Sellan ja Verneri Liljan tähdittämä Hitler ja Blondi esitystallenne tuotettiin Suomen Kansallisteatterin kanssa ja se on katsottavissa vielä 31.7.2021 asti. Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin yhtenä yhteistyökumppanina tuotettu Third Practice tanssitaideteoksen esitystallenne on katsottavissa 6.4.2021 asti.

Maaliskuussa 2021 TTT tuotti yhteistyössä Espoon Kaupunginteatterin kanssa Voi Luoja! esitystallenteen. Lisäksi vuoden 2020 vappuna manserockmusikaali Vuonna 85 luettiin ja laulettiin ilmaisena livestriiminä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Mika Kauhanen, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv, 050 401 8252
tiedottaja Sari Andersson (5.4.2021 alkaen), fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969069

Pressikuvat
https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/koiran-morsiamet/ 

Kotisivut
https://ttt-teatteri.fi/program/koiran-morsiamet/

Kategoria