Kiitetty kotimainen Ruusuruoska Tampereen ensi-illassa 6.2.

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 31.1.2020

 

Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Takomon yhteistuotanto Ruusuruoska on Tampereen ensi-illassa 6.2. Kellariteatterissa. Esa Kirkkopelto on työryhmineen tarttunut Alpo Jaakolan sarjakuvaan ja luonut siitä kiehtovan esityksen, jota esitetään TTT:ssä kevään ajan.

Tekstit on laatinut legendaarinen muusikko ja monitaiteilija Mika Rättö (mm. Circle). Musiikista vastaa luutun ja teorobin taitaja Eero Palviainen. Hän on vanhan musiikin kansainvälisesti arvostettu tulkitsija ja soitinrakentaja. Pitkän linjan esitystaiteilija ja filosofi Esa Kirkkopelto on tehnyt dramatisoinnin ja ohjauksen. 

Rooleissa on Teatteri Takomosta Joanna Haartti ja Joonas Heikkinen, joka nähdään tänä keväänä myös Jeppe Niilonpojan roolissa Suurella näyttämöllä. Nätystä mukana on Sofia Smeds ja Tampereen Työväen Teatterista Minna Hokkanen ja Auvo Vihro.

Kriitikoilta:

Alpo Jaakolan mystinen kuvataide puhkeaa näyttämöllä ääneen ja liikkeeseen. Se on sanan ja kuvan rajoja kaatava maineteko” – Minna Kontkanen, Suomen Kuvalehti 

Monet hahmoista saavat leuan loksahtamaan lattiaan, kuten Joonas Heikkisen kolmenänninen tyhjäntoimittaja. Ei pikkutuhmaa vaan taidokasta groteskia. Näyttelijät ovat leikkiviä ja kuvittelevia, syötävän suloisia tyyppejä juuri tässä hetkessä, eivät historian kuvittajia.” – Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Tampereen ensi-ilta 6.2.2020 Kellariteatterissa, esityksiä 16.5. asti.
Liput 28/26/17 € 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Näytelmän kotisivut: 
https://ttt-teatteri.fi/program/ruusuruoska/

Pressikuvat
https://ttt-teatteri.fi/medialle/kuvapankki/

Kategoria