Kevätkausi alkaa TTT-Klubilla stand upilla ja juhlakeikoilla, maaliskuussa ohjelmistoon Rikkomaton-musikaali

Edellinen Seuraava

Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämön TTT-Klubin kevätkausi käynnistyy 19.1. stand up -klubilla, jossa huumorista vastaavat Rudi Rok, Helena Pöllänen ja Matti Paalanen. Tammikuun stand up -tarjonnan täydentävät Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin kaksi odotettua iltaa yhdeksän koomikon voimin (26.–27.1.). Lisää lavakomiikkaa on luvassa säännöllisesti pitkin kevättä, mukaan lukien useita esityskertoja Johanna Tohnin voimaannuttavasta stand up show’sta Huonosti käyttäytyvät äidit.

Helmikuussa jatkuvat putiikkilaatua tavoittelevat musiikkivierailut. Useat niistä sisältävät jonkinlaisen merkkipaalun tai juhlanaiheen. Ensimmäisenä lavan valtaa hämmästyttävän taitava multi-instrumentalisti ja teatterimuusikko Lauri Schreck. Puhuri-bändillään Schreck tekee raikkaan tarttuvaa ja helposti lähestyttävää Suomi-rockia, jossa on kuitenkin omaperäisiä sävyjä ja viimeisen päälle hiottua muusikkoutta; levynjulkaisukiertueen Tampereen-keikka soi lauantaina 3.2. Pate Mustajärvi juhlistaa Ratinaan se päättyi -kirjan julkistamista live-haastattelulla ja bändikeikalla 14.2. (loppuunmyyty). Suomalaisen bluesrockin kansainvälinen toivo Micke Björklöf & Blue Strip puolestaan vierailee osana 30-vuotisjuhlakiertuettaan 17.2. Helmikuun viimeinen keikka on Jonna Tervomaan ja Jussi Jaakonahon Sähköduon aina vaikuttava show 23.2.

Tää on ihan perheestä saa viimeiset esityksensä

Jari Aholan ja Petra Aholan tähdittämä musiikkikomedia Tää on ihan perheestä nähdään TTT-Klubilla enää kolmesti (2.–9.2.). Vauhdikas, yllätyksellinen ja oivaltava esitys sai ensi-iltansa syksyllä 2022. Tarinan fiktiivisen taiteilijakaksikon parisuhde joutuu koetukselle lapsiperhearjen pyörityksessä, mutta kaiken aikaa haaveista suurin on rakkaus. Esityksen on ohjannut Minna-Stiina Saaristo-Vellinki, ja siinä kuullaan Aholoiden tekemiä lauluja heidän esittäminään.

Rikkomaton-musikaalin black box -versio ensi-iltaan

TAMKin musiikkiteatterilinjan voimannäyttö Rikkomaton-musikaali on edennyt kehitystyössä siihen vaiheeseen, että ensimmäisen black box -version ensi-iltaa juhlitaan TTT-Klubilla 20.3. Yhteensä neljä esityskertaa 19.–28.3. toteutuu TAMKin ja TTT:n yhteistyönä. Työryhmän lopullisena tavoitteena on suurien näyttämöiden kokoluokan musikaali.

Rikkomaton kertoo kahden 16-vuotiaan pojan rakkaustarinan herätyskristillisen seurakuntayhteisön keskellä. Teos pohtii miten olla uskollinen itselleen samalla kun kokee ulkopuolisuutta ja yhteisön aiheuttamia paineita. Tarina pohjautuu säveltäjä Jussi Lukácsin omiin kokemuksiin ja ammentaa inspiraatiota lukuisista vastaavista tositarinoista draaman, komedian ja musiikin keinoin. Teoksessa käsitellään myös eheytyshoitoja, joiden kieltäminen laissa on ajankohtainen ja tärkeä yhteiskunnallinen kysymys.

Teosta on työstetty workshoppaamalla yhteistyössä TAMKin musiikkiteatterilinjan kanssa keväästä 2023. Musikaalin taiteelliseen työryhmään kuuluvat säveltäjä Jussi Lukács, käsikirjoittaja ja sanoittaja Anna-Maija Ihander sekä sovittaja ja kapellimestari Aleksi Laukkonen. Teoksen ohjaa Inna Tähkänen ja lavalla nähdään TAMKin musiikkiteatterilinjan opiskelijoita.

TTT-Klubin ohjelmisto tammi-helmikuussa:
19.1. klo 19 Stand up: Rudi Rok, Helena Pöllänen, Matti Paalanen
20.1. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
26.1. klo 19 Tomaatteja! Tomaatteja! – Antti Haapala, Matti Paalanen, Iikka Kivi, André Wickström
27.1. klo 19 Tomaatteja! Tomaatteja! – Saana Peltola, Eero Corso, Johanna Tohni, Robert Pettersson, Niko Kivelä
2.2. klo 19 Tää on ihan perheestä
3.2. klo 19 Tää on ihan perheestä
3.2. klo 22 Lauri Schreck & Puhuri (levynjulkaisu)
9.2. klo 19 Tää on ihan perheestä
10.2. klo 19 Stand up: Tommi Mujunen, Pete Kosonen
14.2. klo 19 Pate Mustajärvi: Ratinaan se päättyi -kirjan julkkarikeikka
16.2. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
17.2. klo 19 Luolamies
17.2. klo 22 Micke Björklöf & Blue Strip (30-v. juhlakiertue)
23.2. klo 19 Stand up: Kaisa Pylkkänen – Ei penistä, ei tietoa
23.2. klo 22 Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho Sähköduo
24.2. klo 19 Huonosti käyttäytyvät äidit – Johanna Tohni

Kaikki kevätkauden tapahtumat TTT-Klubin verkkosivuilla:
https://ttt-teatteri.fi/ttt-klubi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
viestintäsuunnittelija, musiikkiesitysten ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria