Kellariteatterin kevät huipentuu Runofestivaaliin 4.-7.5.: Yhteistyössä Annikin runofestivaali ja Viitapiiri

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 2.5.2022

Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatteri on tällä viikolla omistettu runoudelle. Ohjelmistossa nähdään teatteria, jossa runous on läsnä. Ilmaisohjelmana ennen esityksiä on Kellariteatterin lämpiössä tarjolla lavarunoutta yhteistyössä Viitapiirin ja Annikin Runofestivaalin kanssa.

Runofestivaali käynnistyy torstaina 4.5. Mari Laaksosen ja Pauli Pietilän lavarunoudella, sen jälkeen Quo Vadis goes Walt Whitman teoksessa Ruohoa – Lauluja meistä. Monitaiteellinen, runoa, musiikkia, esitystä ja kuvataidetta yhdistelevä näyttämöteos puhuu meidän ajastamme Whitmanin sanoin. Ohjaus Otso Kautto, näyttämöllä Hyde Hytti, Marko Järvikallas, Minerva Kautto, Otso Kautto, Juhani Liimatainen, Jan Noponen ja Maija Rissanen.  

Torstaina 5.5. lavarunon estradilla ovat Venla Moisala ja J.K. Ihalainen, ja sen jälkeen nähdään tänä keväänä ensi-iltansa saanut arvostelumenestys, Katri Valasta kertova Vala!, ohjaus Hanna Ryti ja näyttämöllä Laura Hänninen ja Cécile Orblin.

Festivaali jatkuu lauantaina 7.5. klo 13 näytelmällä Kun kissakin kuoli aloin nauraa – Kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille, näyttämöllä Petriikka Pohjanheimo ja Saija Raskulla, näytelmä ja ohjaus Elina Snicker. Kello 17.30-18.30 Kellariteatterin lämpiössä on tunnin ajan lavarunoutta, estradilla Aino-Kaisa Koistinen, Sema Hokkanen, Artemis Kelosaari sekä Runoimprovisaatioryhmä Muuntaja. Kello 19 vuorossa on Tommi Raitolehdon ja Maija Rissasen tähdittämä, kahden pyhimyksen fiktiivisestä kohtaamisesta kertova Fransiskus ja Hildegard.

Ohjelma:
Keskiviikko 4.5. 
klo 18 – 18.30 lavarunoutta: Mari Laaksonen, Pauli Pietilä
Klo 19 – 20 Ruohoa – Lauluja meistä

Torstai 5.5. 
klo 18 – 18.30 lavarunoutta: Venla Moisala ja J. K. Ihalainen 
klo 19 – 21.20 Vala!

Lauantaina 7.5. 
klo 13 – 14.30 Kun kissakin kuoli aloin nauraa – Kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille 
klo 17.30 – 18.30 lavarunoutta tunnin ajan: Aino-Kaisa Koistinen, Sema Hokkanen, Artemis Kelosaari, Runoimprovisaatioryhmä Muuntaja
klo 19 – 21.20 Fransiskus ja Hildegard

Esityksiin on vaihtelevat hinnat (28-15 €), lavarunous on ilmaistapahtuma. 

https://ttt-teatteri.fi/runofestivaali/

Pressikuvat
Vala!, Kun kissakin kuoli aloin nauraa – Kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille, Fransiskus ja Hildegard
Ruohoa – Lauluja meistä

Lisätietoja
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069
lavarunous, Viitapiiri ry:n puheenjohtaja Venla Moisala, ivvgncvvev+tznvy.pbz, 044 513 7106

Kategoria