Katsotuin kotimainen musikaali Vuonna 85 Remix livestriimiversiona Vappuaattona: Ilta huipentuu Kasaribileisiin

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 20.4.2020

Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleista kantoaaltonsa saava, Tampereen Työväen Teatterissa vuosina 2006-2013 esitetty musikaali luetaan ja lauletaan siinä mukana olleiden näyttelijöiden voimin verkossa vappuaattona 30.4.2020 klo 19 alkaen. Lukudraaman jälkeen pidetään Kasaribileet musikaalin alkuperäisen Alabama House Bandin johdattamana. Bileissä bändi soittaa Radio 957:n kuuntelijoiden äänestämän Top 10-listan kasariklassikoista. Yleisö pääsee osallistumaan ohjelmaan kotikatsomoista käsin. Lukudraaman musiikkikappaleiden aikana sanat laitetaan ruutuun, jotta katsojat voivat laulaa mukana ja Kasaribileissä Alabama House Bandille voi esittää biisitoiveita live-lähetyksessä.

Musikaalin lukudraamaa ja Kasaribileitä voi seurata Facebook Liven ja Youtuben kautta ilmaiseksi Vuonna85Livestream -sivujen kautta.

Vuonna 85-livestream on verkossa tapahtuva, kollektiivinen koko kansan kokemus, jonka aikana voi unohtaa koronaviruksen, ja keskittyä hyvän mielen tarinaan manserock-klassikoiden säestämänä”, sanoo idean isä, musikaalin ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Riku Suokas. Hän on luonut tapahtuman konseptin yhdessä musikaalin toisen käsikirjoittajan Heikki Syrjän kanssa. ”Tarkoitus on, että vappuaattona, Suomen virallisena karnevaalipäivänä, yleisö pukeutuu 80-luvun vaatteisiin, juhlii, lähettää kuvia someen ja laulaa näyttelijöiden mukana, kukin omissa kodeissaan”, visioivat Suokas ja Syrjä. ”Olemme saaneet jo ihan hyvin tukijoita mukaan, mutta lisää tarvittaisiin. Eli jos joku paikallinen yritys haluaa olla mukana tarjoamassa tätä pirkanmaalaiselle yleisölle, niin yhteyttä saa ottaa”, lisää kaksikko.

Luku- ja lauludraamassa on mukana koko joukko TTT:ssä nähdyn musikaalin alkuperäisiä tähtiä, joita nähtiin jo vuoden 2006 musikaalikantaesityksessä. Live-striimissä nähdään Sami Hintsanen, Kaisa Hela, Jari Ahola, Mikko Nousiainen, Pentti Helin, Mika Honkanen, Ilkka A. Jokinen, Eriikka Väliahde, Jari Leppänen, Antti Seppä ja Kristiina Hakovirta. Illan juontavat musikaalin käsikirjoittaja-ohjaaja duo Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Esityksen musiikista ja sen jälkeen striimattavista Kasaribileistä vastaa Alabama House Band, eli Pekka Siistonen, Ari Toikka, Louie So, Jussi Ojanen ja Teemu Broman.

Mittava, mauton, ja mahtipontinen! – Kuten koko 80-luku.

Vuonna 85 on Suomen teatterihistorian katsotuin musikaalikantaesitys. Kaiken kaikkiaan sen on nähnyt noin 540 000 katsojaa kaikissa sen eri versioissa, mukaan lukien Pyynikin kesäteatterin, Mauno Peppone -sooloesityksen ja elokuvan katsojat. Tämä tarkoittaa noin 10 % kaikista suomalaisista. Musikaali on osa tamperelaista kulttuurihistoriaa ja se on muodostunut tietynlaiseksi sukupolvikokemukseksi.

Musikaalissa Tommi törmää elämänsä rakkauteen Karoliinaan kesäisellä Pyynikillä. Kadottaa, etsii, ja löytää uudelleen – parhaan ystävänsä Pallen luota. Mauno on ostanut Ahosen Musiikista kitaran ja haaveilee elämänsä ensimmäisestä keikasta. Ruba, Iso G ja Tapparan mies taas unelmoivat nelostuopista töiden jälkeen ravintola Alabamassa. Komisario Peppone etsii suksiaan ja yrittää pitää Tampereen kadut puhtaina rikoksista ja kaikenlaisesta muusta pahasta.

Ihmiskohtalot kiertyvät yhteen neljäntoista päivän ja yön aikana. Seuraava yö saapuu päälle lailla pommikonelaivueen…

Vuonna 85 on tarina ystävyydestä, intohimosta, petoksesta, rakkaudesta, Lokomon duunareista ja hauskanpidosta. Viemme teidät Juice Leskisen, Popedan ja Eppu Normaalin sävelin vuosikymmenelle, jolloin raha ja hyvä maku unohtumattomalla tavalla kohtasivat, ja jolloin vaarallisin tarttuva tauti oli ahneus!

Vuonna 85 Livestreamia ovat mukana tukemassa: Uros Live, Tampereen kaupunki (Yhdenvertaisesti sinun -hanke), Akun tehdas, Tampereen Työväen Teatteri, Aamulehti, Radio 957, Tampereen sähkölaitos, Pyynikin panimo, Vehka audiovisual ja Legenda Film & Tv.

#vuonna85live

Linkit tapahtuman sivuille:
Facebook-sivut (Facebook Live-lähetys): https://www.facebook.com/Vuonna85Livestream/
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/275850976754129/
YouTube (livestriimaus): https://m.youtube.com/channel/UCXecIZJ2_NdLaQ4hD9sxrfw 

 

Kategoria