Karoliina Blackburn ja Henriikka Roo yhdistävät tankotanssin ja kirjallisuuden uudessa tapahtumassa 19.3. ja 23.4.

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 9.3.2020

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään keväällä kaksi kertaa aivan uudenlainen kirjallisuustapahtuma 2.0 – Kirjallisuus kohtaa liikkeen. Ensimmäinen esitys on Minna Canthin eli tasa-arvon päivänä 19.3. ja toinen Kirjan ja ruusun päivänä 23.4. Tapahtuman ovat ideoineet näyttelijä Karoliina Blackburn ja tankotanssin Suomen huippuihin kuuluva Henriikka Roo.  

Karoliina Blackburn rakastaa kirjallisuutta ja hakee jatkuvasti uusia muotoja kirjallisuuden hyödyntämiselle esittävässä taiteessa. ”Halusin kokeilla kirjallisuuden ja tankotanssin sekä vapaan liikkeen yhdistämistä. Taidelajeja ei ole tulkittu valmiiksi, vaan tulkinta ja vapaat assosiaatiot jäävät katsojalle. Tiivistetysti kyseessä on lukupiiri, johon on lisätty uusi elementti”, Blackburn sanoo. Hän on aiemmin yhdistänyt uimahyppyjä ja runoutta teoksessa Rakas, sinä lennät! yhteistyössä näyttelijä Elisa Piispasen kanssa.

Liike ja teksti varmaan tulevat ajoittain liittymään toisiinsa, mutta tankotanssi on kuitenkin ensisijaisesti esittävää taidetta ja pyrin siinä saamaan aikaan muitakin kuin yksittäisiä liikkeitä ja temppuja. Joten varmasti inspiroidun kuulemastani enkä pysty olemaan käyttämättä sitä liikkeissä. Teksti on ikään kuin musiikki, joka normaalisti esityksissäni johtaa liikkeiden rytmiä ja tunnelmaa”, täydentää Henriikka Roo.

Blackburn on lukenut proosaa sairaaloissa viikoittain jo kahden vuoden ajan. ”Ihmisen rauhoittava ääni resonoi kuulijoissa. Se on meditatiivista, rauhoittavaa ja jopa lievittää koviakin kipuja. Äänikirjojen suosio liittyy tähän samaan ilmiöön”, hän sanoo.

Teksteiksi on huolellisesti valittu 19.3. Minna Canthin päivänä Minnaan ja tasa-arvoon liittyvää naisoletettua nykyproosaa. Kirjan ja runon päivänä 23.4. on luvassa duon best of -valikoima. 

Esitys on valmistunut Pirkanmaan rahaston tuella.

Esitykset 19.3. ja 23.4. klo 19 Kellariteatterin lämpiössä (Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28). Kesto noin 40 minuuttia. Liput 5 €.

Liput ja lisätiedot:
https://ttt-teatteri.fi/program/kirjallisuus-kohtaa-liikkeen/

Kuvat:
Karoliina Blackburnin ja Henriikka Roon henkilökuvat

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Kategoria