Kansainvälisen esitystaideryhmä Oblivian juhlateos Tampereella 9.-10.11.

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 2.11.2021

Kansainvälisesti tunnettu suomalainen esitystaiteen ryhmä Oblivia tuo Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatteriin 20-vuotisjuhlateoksensa Verdrängen Verdrängen Verdrängen 9.11. ja 10.11.2021. Esitys on osa TTT:n residenssiohjelmistoa.

Helsingissä vuonna 2000 perustettu Oblivia tutkii esityksessä omalla minimalistisella ja hauskantarkalla tavallaan kollektiivista alitajuntaa ja ihmismieltä sekä kaivautuu yhteiseurooppalaisiin muistoihin ja kokemuksiin. Esitys kiertyy saksan kielen sanan ‘verdrängen’ eri merkitysten pohdinnan ympärille, aina torjunnasta ja hylkäämisestä dislokaatioon ja poistyöntämiseen. Verdrängen Verdrängen Verdrängen liikkuu maailmassa, jossa tuttu muuttuu kummalliseksi, missä outo on uusi normi ja missä aaveet ja avaruusoliot liikkuvat vapaasti. 

Teos sai kantaesityksensä helmikuussa 2020 Stuttgartissa osana uuteen musiikkiin keskittyvää ECLAT-festivaalia. Esitys on nähty sen jälkeen Espoossa syksyllä 2020 ja se on kiertänyt myös kansainvälisillä näyttämöillä.

Näyttämöllä nähdään Oblivian taiteellinen johtaja Annika Tudeer sekä Timo Fredriksson ja Alice Ferl. Oblivian teos on toteutettu yhteistyössä nuoren, monilahjakkaan säveltäjän, Yiran Zhaon sekä ryhmän pitkän linjan valosuunnittelijan Meri Ekolan kanssa. 

Oblivia on myös valittu mukaan saksalaisen NRW KULTURin, Theater Bremenin ja Wuppertal Operan tuottamaan NOperas!-hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea musiikkiteatterin uusia muotoja.  Oblivian seuraava teos Obsessions nähdään kahdessa merkittävässä teatteritilassa Saksassa. Teoksen kantaesitys on Theater Bremenissä alkuvuodesta 2022 ja uudelleenversiointi Oper Wuppertalissa myöhemmin samana keväänä.

Verdrängen Verdrängen Verdrängen esityskielet ovat englanti ja saksa. Kesto on noin tunnin (ei väliaikaa). Liput 20/15 €.

Esiintyjät Alice Ferl, Timo Fredriksson, Annika Tudeer  
Devising Alice Ferl, Timo Fredriksson, Annika Tudeer ja Anna-Maija Terävä
Valosuunnittelu Meri Ekola 
Pukusuunnittelu Tua Helve 
Pukujen toteutus Anni Konttinen
Sävellys & äänisuunnittelu Yiran Zhao 
Tuotanto Oblivia / Jenny Nordlund yhteistyössä Viestintätoimisto Röd/ Katja Tolonen & Jenni Salminen ja ehrliche arbeit / Elena Polzer
Yhteistuotantotahot Theater Rampe, Stuttgart (DE), ECLAT new music festival Stuttgart (DE), ARGEkultur Salzburg (AT), Espoon Kaupunginteatteri (FI), Tampereen Työväen Teatteri (FI) 

Kotisivut

Pressikuvat

Haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969069

 

 

Kategoria