Iskevän ajankohtainen Punainen viiva vierailee Tampereen työväentalossa 21.3.

Edellinen Seuraava

Historian havina ja nykyhetken tunnot kohtaavat torstaina 21. maaliskuuta, kun Punainen viiva -esitys vierailee TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä. Näyttämö sijaitsee ikonisessa Tampereen työväentalossa, joka nykyisin tunnetaan Puistotornina. Huumorilla ja livemusiikilla väritetyn Punaisen viivan on nähnyt jo yli 16 000 katsojaa eri puolilla Suomea: ”Mitä parhainta teatteria”, kirjoitti Turun Sanomat; ”Porautuu suoraan katsoja sisimpään”, arvioi Helsingin Sanomat; ”Viiltäviä rinnastuksia tähän päivään”, analysoi Voima-lehti.

Ilmari Kiannon kansallisklassikko Punainen viiva (1909) sijoittuu Suomen ensimmäisten eduskuntavaalien aikaan, kevääseen 1907. Teos kysyy, paranisivatko köyhien olot, jos nämä vetäisivät äänestyslipukkeeseen punaisen viivan – äänestäisivät ”soli-sali-ratteja” eli sosiaalidemokraatteja? Uusi, yleinen äänioikeus naisille ja miehille oli antamassa todellisen mahdollisuuden vaikuttamiseen. Valintojen aika on jälleen käsillä: eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 3.4. ja varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Punaisen viivan esittävät Red Nose Companyn kaksi huippukoomikkoa, Juoksuhaudantiellä läpimurtonsa tehneet näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama. He vievät katsojat kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille. Ohjauksesta vastaa Tampereen Työväen Teatterin johtajaksi vastikään valittu Otso Kautto.

Esitys on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen kanssa.
Näytäntö alkaa klo 19 ja sen kesto on noin 2 tuntia (sisältää väliajan). Suosittelemme alkaen 13-vuotiaille.

Pressikuvat:
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/punainen-viiva-pressikuvat

Punainen viiva TTT:n verkkosivuilla:
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/punainen-viiva

Liput medialle, lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria