Ilmoittaudu! Aallonharja-klubi: Pussycat 6.10. tai 20.10.

Edellinen Seuraava

Uusia näytelmiä lukudraamaesityksinä!

Aallonharja-klubin näytelmänä 6.10. ja 20.10. on Marie Kajavan Pussycat. Esityspaikkana on TTT-Klubi (Hallituskatu 19). Vapaa pääsy!
Ohjaus Janne Pellinen, rooleissa Pentti Helin, Heidi Kiviharju, Jaana Oravisto, Tommi Raitolehto.

HUOM! Esitykseen tulevien täytyy ilmoittautua (yksi ilmoittautuja voi ilmoittaa mukaan kaksi henkilöä). Ilmoittautua voi vielä esityspäivänäkin; varaudu näyttämään ilmoittautumisvahvistuksesi vahtimestarille TTT-Klubin ovella joko tulosteena tai puhelimen näytöltä.

Ilmoittaudu 6.10.
https://www.lyyti.in/Aallonharjaklubi_Pussycat_610_5502

Ilmoittaudu 20.10. näytäntöön:
https://www.lyyti.in/Aallonharjaklubi_Pussycat_2010_0767

Mikä on Aallonharja-klubi:

Aallonharja-klubi on esityssarja, joka tuo näyttämölle uusia näytelmiä lukudraamaesityksinä. Monet uudet näytelmät pääsevät oikeuksiinsa erityisesti esityksissä, jotka antavat tilaa näyttelijäntyön lisäksi myös kirjoitetun näytelmän tekstillisille piirteille, sillä ne haastavat muodoltaan perinteisen teatteriesityksen toteutustapoja. Tampereen Työväen Teatterin ja itsenäisten teatterintekijöiden yhteistyönä syntynyt Aallonharja-klubi kutsuu kokeneita ja uusia teatterikatsojia oman aikamme näytelmäkirjallisuuden ja teatteritaiteen pariin.

Lukudraamaesityksissä näyttelijät esittävät teoksen eläytyen luettuun tekstiin. Esityksissä ohjaaja on yhtä tärkeässä roolissa kuin tavanomaisessa teatteriesityksessä. Ainoastaan näyttelijäntyö on rajatumpaa, selkeämmin puheilmaisuun keskittyvää. Lukudraama on vakiintunut teatteriesityksen muoto, mutta mukautuu kulloinkin esitettävän näytelmän tekstuaalisiinkin erityispiirteisiin.

Aallonharja-klubilla pääroolissa ovat myös näytelmäkirjailijat. Teatterissa kirjailijan työ tehdään useimmiten jo ennen varsinaisia esityksiä ja jää siksi valitettavan usein kauas teatterin yleisöstä. Aallonharja-klubilla esittelemme näytelmäkirjailijoiden työtä ja kirjailijoita.

Illan näytelmästä

Marie Kajavan näytelmän Pussycat keskiössä on merenrannalla asuva ydinperhe. Perhe on päättänyt sulkea ovensa ja silmänsä todellisuudelta, kun sotaa tai muita konflikteja pakenevat ihmiset hakevat turvaa Euroopasta. Mutta sitten perheen kotirantaan ajautuu ihminen, mikä järkyttää heidän huolella rakennettua idylliään ja turvallisuudentunnettaan. Tapahtuma ei jätä perhettä rauhaan – siitä kehittyy trauma, joka seuraa perhettä vuosikymmenten läpi.

Pussycat on dystopia. Termi tarkoittaa kauhukuvaa tulevaisuuden yhteiskunnasta: kuvitteellista paikkaa tai tilaa, josta ei haaveilla. Näytelmä tuokin esiin länsimaiset ihmiset raadollisimmillaan: olentoina, joiden moraali jää pelon alle. Selittelijöinä, jotka kyllä tekevät asioille jotain sit ku. Se on kauhukuva, josta on pelottavan helppo tunnistaa itsensä.

Marie Kajava (s. 1980) on näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hänen aiempiin teoksiinsa kuuluvat muun muassa Nora (Teatteri Jurkka, 2018), Nälänhätä (Teatteri Takomo, 2016) sekä Lullaby (2013). Taiteellisen työnsä rinnalla hän tekee journalistista työtä ihmisoikeuksien sekä pakolais- ja kehityskysymysten parissa.

Esitys alkaa klo 19, ovet avataan klo 18. Vapaa pääsy!

Kategoria