Identiteetit ja perhesuhteet myllerryksessä: Poikakoodi vihdoin ensi-illassa 16.9.

Edellinen Seuraava

Kolmas kerta toden sanoo. Uuden kotimaisen kantaesitysnäytelmän Poikakoodin oli määrä saada ensi-iltansa syksyllä 2020. Pandemia kuitenkin pyyhkäisi suunnitelmat uusiksi, ja myös keväälle 2021 kaavailtu toinen yritys sai väistyä. Nyt kun esityksen virittämisessä kaarretaan loppusuoralle jo kolmannen kerran, päästään viimein maaliviivalle asti. Poikakoodin työryhmä ja yleisö saavat kohdata toisensa ensi-illassa torstaina 16.9. klo 19 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Poikakoodin aihe ei ole vuodessa ehtinyt vanhentua. Palkittu käsikirjoittaja Kati Kaartinen on luonut tarkkanäköisen tekstin, joka pureutuu modernien perheiden ja identiteettien monimuotoisuuteen. Perinteiset roolit ovat rauenneet, mutta ne vaikuttavat edelleen voimakkaasti taustalla. Näytelmän henkilöhahmot kipuilevat epävarman omakuvan, ympäristön odotusten ja ymmärretyksi tulemisen ristiaallokossa. Arjessa sattuvia yhteenottoja säestää silti perheenjäsenten välinen rakkaus. Huumoriltakaan ei vältytä!

Näyttämöllä meillä on turhautunut ja innostuva teini-ikäinen poika (Verneri Lilja), joka etsii miehen malleja netistä. Häntä askarruttaa poikakoodi – odotukset siitä, millainen pitäisi olla, ja onko hän sellainen. Kuinka hän onnistuisi lunastamaan paikkansa miesten joukossa? Meillä on uupunut ja rakastava äiti (Minna Hokkanen), joka raahaa kotiin ruokakasseja, selaa Tinderiä ja yrittää pitää laumaansa kurssissa. Meillä on perheen täysi-ikäinen lapsi, sukupuolimäärittelyjä ja kaikkia muitakin määrittelyjä väistävä N (Heidi Kiviharju), joka ei vieläkään ole keksinyt, mitä tekisi isona, mutta joka ihmeen taitavasti osaa kommunikoida läheistensä kanssa.

”On ollut riemullista seurata koeyleisöjä, kuinka eri asioille nuoret ja keski-ikäiset reagoivat. Dialogi ja maailmankuvien kamppailu jatkuu katsomossa. Parasta on, kun samaan esitykseen sattuu eri-ikäistä väkeä. Odotan sitä, että saan katsoa esityksen oman teinini kanssa”, sanoo ohjaaja Olka Horila.

Poikakoodin lavastuksen on suunnitellut Teppo Järvinen, puvut Marjaana Mutanen, valot Sami Rautaneva ja äänet Niklas Vainio.

Syyskaudelle Poikakoodista on avattu myyntiin 13 näytäntöä. Lippujen hinnat ovat 38–33 euroa, ja lisäksi opettajan johdolla liikkuville koululais- ja opiskelijaryhmille tarjotaan lippuja 17 euron kappalehintaan. Poikakoodin teemat avautuvat parhaiten yli 12-vuotiaille katsojille.

Kuvat medialle:

Poikakoodi

Poikakoodi TTT:n verkkosivuilla:

POIKAKOODI

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria