Hittimusikaalin Come From Away odotettu ensi-ilta tänään

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 21.9.2022

Tampereen Työväen Teatterissa saa tänään 21.9.2022 Suomen kantaesityksensä musikaali Come From Away. 9/11 jälkeisiin tositapahtumiin perustuva musikaali kertoo yhteisön ja yhteistyön voimasta. Tapahtumapaikkana on Gander Kanadassa, 11 000 asukkaan kaupunki, joka vastaanotti koko maailman. Käsikirjoittajapari Irene Sankoffin ja David Hein kokosivat tarinan tapahtumissa mukana olleita henkilöitä haastattelemalla.

Musikaalin ohjaa Samuel Harjanne. Come From Away ei ole vain yksi musikaali muiden joukossa. Se on ylistys ihmisyydelle, hyvyydelle ja lähimmäisen rakkaudelle. Tämä tarina on tosi, ja me saamme kertoa sen eteenpäin”, hän toteaa.

Rooleissa nähdään Jonna Järnefelt, Petra Karjalainen, Pihla Pohjolainen, Kaija Kärkinen, Heidi Kiviharju, Nina Tapio, Hiski Vihertörmä, Saska Pulkkinen, Jerry Wahlforss, Matti Leino, Jari Leppänen, Mika Honkanen sekä standby-tehtävässä ja varahenkilöinä Jisook Kim, Tanja Varha, Leo Ikhilor, Arne Nylander. Tarinaa kuljettaa juureva musiikki, jossa kuullaan muun muassa irlantilaismusiikkivaikutteita. Kapellimestarina vuorottelevat Tony Sikström ja Ville Myllykoski.

Syyskuussa vuonna 2001 maailmaa ravisuttivat 9/11 -iskut. New Yorkin ilmatila suljettiin. Ilmatilaan jäi satoja lentokoneita. Niistä 38 määrättiin laskeutumaan Ganderiin. Kaupunkilaiset päätyivät majoittamaan ja ruokkimaan kaikki liki 7 000 lennoilla ollutta matkustajaa. Noin 90 eri maasta kotoisin olevat kaukomatkalaiset viettivät Ganderissa lopulta kaikkiaan viisi epätietoista ja tunteikasta päivää. Sinä aikana monen elämä otti uuden suunnan.

Musikaali sai kantaesityksensä Broadwaylla 2017 ja palkittiin arvostetuilla Tony- ja Drama Desk sekä Outer Critics Circle -palkinnoilla. Lontoossa, jossa musikaali sai ensi-iltansa 2019, se palkittiin neljällä Laurence Olivier -palkinnolla, muun muassa parhaana musikaalina. Kaikkiaan palkintoja on kertynyt jo parikymmentä.

Musikaalin kotisivut
https://ttt-teatteri.fi/program/come-from-away/

Lehdistökuvat
https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/come-from-away/

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969069

Come From Away -musikaalin työryhmä
Käsikirjoitus, laulujen sanat ja musiikki Irene Sankoff ja David Hein
Suomennos Reita Lounatvuori
Tekstin suomennos Reita Lounatvuori
Laulujen suomennos Hanna Kaila
Ohjaus Samuel Harjanne
Koreografia Mirva Mäkinen
Kapellimestarit Sean Mayes (Kanada) ja Tony Sikström
Lavastussuunnittelu Erkki Saarainen
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Ohjaajan assistentti Jack Johansson
Yhteistyössä Harjanne Company Ltd. Oy

Rooleissa:
Jonna Järnefelt, Petra Karjalainen, Pihla Pohjolainen, Kaija Kärkinen, Heidi Kiviharju, Nina Tapio, Hiski Vihertörmä, Saska Pulkkinen, Jerry Wahlforss, Matti Leino, Jari Leppänen, Mika Honkanen

Standby-tehtävässä ja varahenkilöinä: Jisook Kim, Tanja Varha, Leo Ikhilor, Arne Nylander

Orkesteri:
Tony Sikström / Ville Myllykoski (kapellimestari, kosketinsoittimet ja haitari), Ville-Veikko Airaniemi  / Heikki Selamo (kitarat), Maria Lamminen / Oskari Siirtola (bassot), Juho Fabrin  / Eljas Tikanmäki (bodhrán ja perkussiot), Ville Hatanpää /Tomi Hyttinen (rummut ja perkussiot), Riku Kettunen / Lauri Hannu (mandoliini, akustinen kitara ja bouzouki), Maija Koskenalusta / Markus Asunta (irlantilainen huilu ja tinapillit), Maija Laurinsilta / Ulriikka Heikinheimo/ Dora Lukàcs (viulu)

Kategoria