Espoossa 8.2. ensi-iltansa saava Voi Luoja! tulee syksyllä Tampereelle: Rooleissa Martti Suosalo ja Sanna-Kaisa Palo

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 6.2.2020

Espoon Kaupunginteatterin Revontulisalissa 8.2.2020 Suomen kantaesityksensä saava Voi Luoja! nähdään syksyllä myös Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä kolmen esityksen verran 7.10., 24.10. ja 11.11.2020. Kyseessä on Espoon Kaupunginteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto. Rooleissa on Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo ja Ari Kauppila. Anat Govin kirjoittamassa jumalaisessa komediassa Jumala hakeutuu terapiaan. 

Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Psykoterapeutti Ellan (Sanna-Kaisa Palo) elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa.

Näytelmässä käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Koskettava, nokkela ja kärkeväkin näytelmä pohtii, kumpi on sekopäisempi, Jumala vai ihminen? Näytelmä on myös häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä.

Ohjaus on Taru Mäkelän, suomennos Raija Talvion, lavastus-, puku- ja valosuunnittelu Max Wikströmin ja äänisuunnittelu Tommi Koskisen

Näytelmäkäsikirjoittaja Anat Govin (1953-2012) Voi Luoja! (Oh my God) sai kantaesityksensä Tel Avivissa 2008, minkä jälkeen näytelmää on esitetty muun muassa Saksassa, Argentiinassa, Puolassa, Venäjällä ja Brasiliassa. Anat Gov menehtyi syöpään vuonna 2012. Hänen viimeinen näytelmänsä Happy Ending (2011) käsitteli kuolemaa. ”Huumori on parasta lääkettä mitä on – ja se on ilmaista”, on kirjailija todennut. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Voi Luoja!

Pressikuvat

 

Kategoria