Esitykset peruttu 20.2. asti, kuusi ensi-iltaa siirtyy: Keväällä Come From Away ja Berliinin taivaan alla ennakkoesityksiä

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 21.1.2022

Koronarajoitusten jatkuminen aiheuttaa Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistoon merkittäviä muutoksia. Kaikki esitykset perutaan 20.2. asti. Neljä keväälle suunniteltua ensi-iltaa siirtyy syksyyn ja kaksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Syksylle siirtyvät Suuren näyttämön musikaali Come From Away, Eino Salmelaisen näyttämön Berliinin taivaan alla ja Vanhempainilta sekä Kellariteatterin Action Hero. Yhteistuotannoille Lehman-trilogia ja Tunnit, viikot, kuukaudet etsitään uutta ajankohtaa. 

Come From Away -musikaalista ja elokuvaklassikkoon perustuvasta näytelmästä Berliinin taivaan alla järjestetään keväällä ennakkoesityksiä. 

Loppuunvaratusta Kinky Boots -musikaalista järjestetään lisäesityksiä keväälle. Huhtikuussa ensi-iltansa saava Kuolemantanssi voidaan toteuttaa suunnitellusti, sen ensi-ilta on 6.4.2022. Ohjelmistomuutokset eivät vaikuta myöskään syksyn uutuusmusikaalin Momentum 1900 ensi-iltaan, joka on 7.9.2022 Suurella näyttämöllä. 

TTT:n kevään esityskalenteria päivitetään parhaillaan, ja kevään esitykset saataneen myyntiin ensi viikon alussa.

Rajoitukset aiheuttavat teatterille noin miljoonan euron tulonmenetyksen: ”Mieluummin myisimme lippuja”, sanoo Otso Kautto

Kaksi viikkoa kerrallaan lusikalla annosteltavat rajoitukset estävät kaiken järkevän suunnittelun, ja tuottavat turhaan jatkuvaa säätöä katsojille. Erityisen kirvelevää tämä on niille katsojille, jotka olivat vielä eilen tulossa viikonlopun esityksiin”, perustelee päätöstä teatterinjohtaja Otso Kautto. ”Harkitsimme monen muun teatterin tekemää koko helmikuun omaehtoista sulkua, mutta päätimme uskoa hallituksen lupaamiin helmikuun puolivälin jälkeisiin helpotuksiin”, Kautto toteaa.

Epävarman tilanteen vuoksi uusia varauksia ei juuri nyt tule, muttei myöskään kovin paljoa lippujen peruutuksia. Katsojat haluaisivat tulla, ja me haluaisimme esittää. Monet näytökset on loppuunvarattu ja alkuvuoden myynti oli lupaavaa. Rajoitusten vuoksi menetämme noin miljoonan verran lipputuloja. Mieluummin myisimme lippuja kuin olisimme ylimääräisten avustusten varassa.”

Come From Away ja Berliinin taivaan alla ennakot maalis-huhtikuussa

Maailmalla käytetään usein tuotantomallia, jossa järjestetään mahdollisimman paljon ennakkoesityksiä. Näin esityksiä päästään hiomaan huippuunsa ennen ensi-iltaa saatavien yleisökontaktien avulla.

Musikaalista Come From Away on luvassa viisi ennakkoesitystä Suurella näyttämöllä ja Berliinin taivaan alla -näytelmän ennakkoesityksiä on Eino Salmelaisen näyttämöllä kolme. Ennakkoesitykset ovat maalis-huhtikuussa. 

Ennakoihin tuleva saa täysipainoisen, valmiin esityksen. Uskon, että jokainen nämä teokset nähnyt vie eteenpäin tietoa siitä, että nämä esitykset kannattaa nähdä”, toteaa Otso Kautto.

Haastattelupyynnöt
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Pressikuvia

Kategoria