Eino Salmelaisen säätiöltä tunnustukset tuotantosuunnittelijalle, kiinteistönhoitajille sekä näyttelijälle

Edellinen Seuraava

Eino Salmelaisen säätiö jakaa vuosittain apurahoja tunnustuksina henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi.  Vuonna 2024 huomionosoitukset kohdistuvat Tampereen Työväen Teatterin (TTT) henkilökunnalle. Palkittuja ovat tuotantosuunnittelija Arja Ahrens, TTT:n kiinteistöosaston työntekijät yhteisesti sekä näyttelijä Petra Ahola (kuvassa).

Tunnustukset, kukin arvoltaan 3500 euroa, ojennetaan palkituille Tampereen raatihuoneella 23.4. klo 18 säätiöiden kutsuvierastilaisuudessa. Eino Salmelaisen säätiön puolesta kiitossanat lausuvat puheenjohtaja Rauno Ihalainen sekä hallituksen jäsen Tuula Martikainen.

Valintojaan palkituiksi säätiö perustelee seuraavasti:

Tuotantosuunnittelija Arja Ahrens on tehnyt 40-vuotisen työuran Tampereen Työväen Teatterissa, pääasiassa tuottajana ja tuotantosuunnittelijana. Ahrensin erinomainen työ tuottajana sekä hänen tuotantosuunnitelmansa ovat olleet teatterin toiminnan perusta, johon on voinut koko henkilökunta aina luottaa. Ahrens on tehnyt työtään erittäin sitoutuneesti ja suurella sydämellä.

Tampereen Työväen Teatterin kiinteistöosaston työntekijät eli laitosmiehet Ville Kusnetsov ja Sami Torniainen sekä vastaava laitosmies Pekka Tuomela tekevät työtään mahtavalla palveluasenteella. Teatterin vanhenevan kiinteistön ylläpidon, huollon ja valvonnan tehtävät hoituvat eleettömän tehokkaasti ja joustavasti, teatterin toimintaa tukien. Toimeksiannot osastolle poikkeavat välillä melko kauaksikin perinteisestä kiinteistönhoidosta, mutta kaikki annetut tehtävät kuitenkin aina hoituvat luovia ratkaisuja käyttäen.

Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Petra Ahola on valovoimainen taiteilija, jonka viimeaikaiset roolit ovat saaneet erityistä kiitosta monipuolisuudestaan. Aholan roolitöissä näyttelijän fyysinen joustavuus, kestävyys ja voima yhdistyvät usein henkilöhahmon psykologian sisäistyneeseen ymmärtämiseen.

Lisätietona kerrottakoon, että Petra Aholan näyttelijäntyötä on nähty viimeksi mm. esityksissä Kadotettu paratiisi, Pienen hauen pyydystys, Väinämöinen sekä Tää on ihan perheestä, jossa hän ansioituu myös yhtenä käsikirjoittajista. Tulevan syksyn ensi-illoissa Aholalla on tehtävät esityksissä School of Rock sekä Neiti Marple ja tuijottava katse.

Vuonna 1963 perustetun Eino Salmelaisen säätiön tehtävänä on kehittää ja syventää tamperelaista teatterielämää.

Kategoria