Dostojevskin Idiootin kysyntä yllätti: Lisäesitykset TTT:ssä joulukuussa

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 10.9.2019

Kiertue-esitykseksi palvelutaloihin toteutettu esitys Dostojevskin Idiootti sai kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa 29.8.2019 loistavien kritiikkien seuratessa. TTT:n ja Tampereen Teatterin yhdessä tuottama esitys lähti suunnitellusti ensi-illan jälkeen kiertueelle tamperelaisiin palvelukoteihin. Teatterille tuli runsaasti yhteydenottoja, joissa kyseltiin pääseekö esitystä näkemään vielä teatterissa. Yleisön kysyntä yllätti teatterit, joissa ryhdyttiin kiireen vilkkaa etsimään mahdollisuutta lisäesityksiin. Nyt lisäesitykset ovat myynnissä: Dostojevskin Idiootti nähdään Kellariteatterissa 2.12. ja 3.12. klo 19. 

Dostojevskin Idiootti on Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhdessä käynnistämän kiertuenäyttämön Tampereen Liikkuvan Näyttämön ensimmäinen tuotanto. Tavoitteena on luoda pysyvä yhteistyömalli kiertävälle esitystoiminnalle Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Mallia on haettu Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta. 

Esitys kiertää tamperelaisissa palvelukodeissa noin 30 esityksen verran tänä syksynä. 

Näytelmän työryhmässä ovat mukana freelancer-näyttelijä Riikka Papunen sekä näyttelijät Jari Leppänen (TTT) ja Antti Tiensuu (TT). Tekstin ovat sovittaneet Riikka Papunen ja Antti Tiensuu, ohjauksesta vastaa työryhmä. Kiertäväksi suunniteltu esitys on tunnin mittainen ja se on esitettävissä tilassa kuin tilassa. Tarina kertoo Pietarin seurapiireihin palaavasta ruhtinas Myškinistä, joka joutuu kohtaamaan ympäröivän yhteisön ennakkoluuloja ja asenteita. Se sisältää rutkasti musiikkia, suuria tunteita ja lämmintä huumoria.

Esitykset ovat myynnissä TTT:n verkkokaupassa ttt-teatteri.fi sekä Lippu.fi toimipisteissä ja verkkokaupoissa. Liput 15/10 €. 

Kritiikkejä:
Tamperelaisteatterien yhteisesitykselle viisi tähteä – Tällä esityksellä kelpaa lähteä kiertämään palvelutaloja ja hoitolaitoksia. Idiootti todistaa, että Dostojevski olisi ollut loistava suoratoisto-tv-sarjojen käsikirjoittaja.” Aamulehti 30.8.2019, Markus Määttänen

Tamperelaisten suurten teattereiden yhteistoiminta on tuottanut esityksen, joka on kuin kirkas helmi. Joku ehkä ihmetteli, miten Idiootti taipuu laitoksissa esitettäväksi, mutta sitä olikin toivottu.

Tätä Dostojevskiä voi esittää missä vain, ja myös koululaisille se sopisi erinomaisesti. Lähes 900-sivuisen teoksen sovittaminen tuntiin on sujunut nerokkaasti.” – Tamperelainen 7.9.2019

Pieni on kaunista. Antti Tiensuun, Riikka Puumalaisen ja Jari Leppäsen toteutus Fjodor Dostojevskin Idiootista räjäyttää ilmoille klassikkonäytelmän suorastaan hurjan äärimmäisyydestä toiseen laukkaavan tunteiden laajan kirjon. Etenkin, kun esityksen kohderyhmänä ovat ikäihmiset, he elämänviisaina ymmärtävät kaikki tämän melodraaman tapahtumat.” – Pirkanmaan Lehtitalo 31.8.2019, Matti Pulkkinen  

Lisätietoja:
Tiedottaja Sari Andersson, Tampereen Työväen Teatteri, puhelin 050 5969 069
Tiedottaja Sanna Huhtala, Tampereen Teatteri, p.  040 532 8838
Tuottaja Susanna Ihanus, fhfnaan.vunahf+xnwr.sv, puhelin 050 300 7647 

Näytelmän sivut
Pressikuvat

Kategoria