Apua Ukrainalle! -tukikonsertilla humanitaarista apua Ukrainaan

Edellinen Seuraava
Apua ukrainalle tukikonsertti

2.3.2022

Apua Ukrainalle! -tukikonsertilla humanitaarista apua Ukrainaan

Tamperelaiset taidelaitokset järjestävät yhteistyötahojensa kanssa monitaiteisen tukikonsertin Ukrainan kriisin uhreille keskiviikkona 16. maaliskuuta klo 19 Tampere-talon Isossa salissa. Apua Ukrainalle! -tukikonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. 

Tukikonsertissa Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Jan Söderblom, ja sen juontavat näyttelijät Petra Karjalainen ja Panu Raipia. Konsertin suojelijana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen

”Tampereen kaupunki avustaa ukrainalaisia raha- ja tarviketuella ja valmistaudumme ottamaan vastaan Ukrainasta pakenevia. Sota on koskettanut Tampereella syvästi, sillä ystävyyskaupunkimme Kiova on sodan keskipisteessä. Apua Ukrainalle! -tukikonsertti on arvokas yhteisponnistus ja lisäkeino, jolla voimme tukea sodasta kärsiviä”, Ikonen sanoo.

Tukikonsertissa Tampere-talon Ison salin lavalle nousee vaikuttava joukko artisteja. Konsertissa kuullaan otteita Ukrainan Donetskin alueella syntyneen säveltäjä Sergei Prokofjevin (1891–1953) rakastetusta Romeo ja Julia -sarjasta, jota rytmittävät Sorin Sirkuksen ilma-akrobaatit ja Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden lausuntataide. Lausujina esiintyvät mm. Heidi Kiviharju, Elisa PiispanenSaska Pulkkinen ja Arttu Soilumo ohjaajanaan Hilkka-Liisa Iivanainen.

Sopraano Anu Komsi esittää kiovalaisen Reinhold Glièren (1875–1956) Konserton koloratuurisopraanolle ja orkesterille, ja baritoni Tommi Hakala tarttuu Richard Wagnerin (1813–1883) Lentävän hollantilaisen monologiin. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen (1865–1957) sinfoninen runo Pohjolan tytär

Tukikonsertin lipulla voi vierailla koko konserttipäivän ajan Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa. Myös Sara Hildénin taidemuseo, Vapriikki ja Tampere-talon kumppanit Aican ja Akun Tehdas ovat mukana hankkeessa, joten konsertit tuotot voidaan ohjata täysin lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin kautta eniten tukea tarvitseville.

”Tukikonsertin keskiössä ovat rauha, ihmisyys ja inhimillisyys. Toivoisin, että ihmiset voisivat kaikkien kamalien uutisten keskellä myös hengähtää ja virkistyä taiteen ympäröimänä”, Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo.

”Niin taiteilijoilla kuin yleisöillä on kova huoli Ukrainan sodan jalkoihin jääneistä ihmisistä ja tarve toimia. Apua Ukrainalle! -konsertin avulla me Tampereen alueen taideyhteisön toimijat, taiteilijat ja yhteistyökumppanimme voimme tarjota ihmisille konkreettisen tavan auttaa ja kerääntyä yhteen rauhan ja rajat ylittävän taiteen puolesta”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita sekä auttaa kadonneiden etsinnässä.

Punaisen Ristin lipaskerääjät ovat tukikonsertin ajan Tampere-talon aulassa. Lipaskerääjät voivat kerätä rahaa sekä lippaisiin että korttimaksuina iZettle-laitteilla. Kansainvälinen Punainen Risti on toiminut Ukrainan konfliktialueella koko lähes kahdeksan vuotta kestäneen konfliktin ajan. Myös Suomen Punainen Risti on toimittanut vuosien ajan tukea Ukrainaan.

Tukikonsertin liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja Tampere-talon lipunmyynnissä. Peruslippu kustantaa 49 euroa. Lisäksi konserttikävijöiden on mahdollista lisätä ostamansa lipun hintaan lisätukea joko 50, 100 tai 150 euron arvosta.

Kategoria