Riikka Papunen

Näyttelijä Riikka Papunen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta (Näty) 2011. 

Papunen on työskennellyt freelancernäyttelijänä muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterissa ja Porin Teatterissa. Teatteri Siperian jäsenenä hän oli vuosina 2014-2020. 

Hänen viimeisimpiä roolejaan ovat Tampereen Teatterin ja Teatteri NEOn 3 tapaa valmistaa Villisorsa 2022 (useita rooleja), TTT:n Vanhempainilta 2022 (useita rooleja), Tampereen Liikkuvan Näyttämön Dostojevskin Idiootti 2019 (Nastasja Filippovna, Aglaja), Porin Teatterin Järjen ja tunteen tyttäret osat I ja II 2019-2020 (Hilma, pääosa) sekä Teatteri Siperian ja Projektori ryhmän Siinä näkijä missä tekijä 2018. 

Papunen työskentelee teatteri NEOn taiteellisena vastaavana ja vetää Tampereen Liikkuva näyttämö -toimintamallia. Toimintamallin ovat yhteistyössä luoneet Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Kulttuuriosuuskunta Kaje, Taiteen edistämiskeskus ja Tampereen kaupunki. 

Parhaillaan väitöskirjaansa Tampereen yliopistossa viimeistelevä Papunen on toiminut opetustehtävissä niin Tampereen yliopistossa, Lahden kansanopistossa, Pirkan opistossa kuin Näty:ssäkin. Hän on lisäksi vetänyt useina vuosina vanhainkotikiertueita Pohjois-Karjalassa ja Pirkanmaalla (2012, 2014-2015). Papunen on näytellyt myös televisio- ja elokuva- sekä äänituotannoissa. 

Nyt näytelmissä

Ollut näytelmissä