Miia Selin

Miia Selin on valmistunut näyttelijäksi Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselta (NÄTY) vuonna 1995. Vuosina 1995-1997 hän työskenteli freelancerina ja vieraili Suomen kansallisteatterissa muun muassa näytelmissä Tatuointi, Unettomuus ja Katariina Suuri. 1997-1998 hän työskenteli kiinnityksellä Oulun kaupunginteatterissa, jossa rakkain työ oli Hiroshima rakastettuni.

TTT:llä Selin vieraili ensi kerran vuonna 1999 ja vuonna 2002 hän liittyi vakituiseen henkilökuntaan. Hänen töitään TTT:ssä ovat olleet mm. Sydäkohtauksia (Ilona), Niskavuoren nuori emäntä (Heta), Mobile Horror (Terhi), Kultainen vasikka (Edith), Sudenmorsian (Aalo), Pikavoitto (Francis), Tytöt 1918 (Alina) sekä roolit näytelmissä Juhannustanssit ja Jeppe Niilonpoika. Selin on ollut mukana myös Sirkku Peltolan Suomen hevonen -sarjan kaikissa osissa.

Selin on näytellyt myös Tampereen Komediateatterissa sekä useamman kerran Pyynikin kesäteatterissa, viimeksi komediassa Suomen hevonen (2022). Tampereen Komediateatterissa hänen viimeisin vierailunsa oli näytelmässä Mummun saappaassa soi fox, joka on edelleenkin kiertueohjelmistossa.

Hän on tehnyt lukuisia TV-, elokuva- ja äänitehtäviä. Näihin lukeutuvat useat mainosspiikit, äänikirjat, kuunnelmat. TV-sarjoista mainittakoon Eija-Elina Bergholmi Niin paljon parempi mies (2002), useat Kummeli-ryhmän tuotannot sekä Herra Heinämäen joulukalenteri (2021). Hän on näytellyt elokuvissa Kummeli Jackpot, Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri, Vuonna 85 sekä Pohjantähden alla, josta hän oli Emma-ehdokkaana roolillaan Aune.

Selin nähtiin vuonna 2023 TTT:n näytelmissä Kolme sisarta viides näytös (2023) sekä Jeanne d’Arcin housut (2023). Hänellä on nimirooli dekkarissa Neiti Marple ja tuijottava katse (2024).

Katso teatteriroolit: 
Teatterin tiedotuskeskus, Ilona tietokanta
http://ilona.tinfo.fi

Katso elokuva- ja televisioroolit:
Internet Movie Database

Nyt näytelmissä

Ollut näytelmissä