Action Hero on kotimainen komedia action-elokuvan tekemisestä

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 12.10.2022

Kellariteatterin lokakuun ensi-ilta on Liila Jokelinin käsikirjoittama ja ohjaama Action Hero. Rooleissa nähdään Inke Koskinen, Pyry Kähkönen, Jyrki Mänttäri ja Karoliina Vanne. Kantaesitys on 13.10.2022 Kellariteatterissa.

Action Hero kertoo harrajastavoimin tehtävän, pienen budjetin action-elokuvan kuvauksista. Budjetti on niukka ja puitteet kotikutoiset. Kun kuitenkin taiteella on päätetty muuttaa maailmaa, on teos saatettava kunnialla loppuun. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia työryhmä kohtaa populaarikulttuurin – sekä ennen kaikkea itsensä uudelleen ajattelemisessa?

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Liila Jokelin on dramaturgi, näytelmäkirjailija ja laulaja-lauluntekijä, ja tämän hetken kiinnostavimpia nuoria teatterintekijöitä. Jokelin kertoo, että hän haluaa näytelmässä käsitellä toimintaelokuvan ideologisia rakenteita. ”Komedia sisältää ajankohtaisia teemoja sukupuolesta ja -polvista, vallasta, taiteesta ja rakkaudesta. Tavoitteena on vapauttaa katsoja naurun avulla maailman pelastamisen paineista – edes hetkeksi. Me kaikki haluamme parempaa todellisuutta ja parempaa fiktiota! Mutta millä keinoilla?”, Jokelin toteaa.

Näytelmän kotisivut

Lisätietoja ja lehdistöliput
Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Pressikuvat

 

Kategoria